Pagina 1 van 1

Volvo service, laat maar.....

Geplaatst: 11 jul 2018, 15:55
door wurre
:evil:

Voor de tweede keer op korte tijd door twee verschillende Volvo dealers wandelen gestuurd.

1) aanvraag duplicaat gelijkvormigheidsattest : antwoord van de dealer : dat doen we niet. Op mijn vraag waar ik dan wel terecht kan krijg ik als letterlijk antwoord : dat weet ik niet en dat is niet ons probleem.

2) ik wil uit een nalatenschap een Volvo uit 1992 aanschaffen die altijd bij een erkende Volvo dealer is onderhouden. Boekjes en stempels als bewijs, inclusief verlengde Volvo assistance tot in 2019. ik contacteer de dichtsbijzijnde officiële Volvo dealer (daar waar de auto nu staat) met de vraag of ik daar de auto mag aanbieden voor nazicht en keuring. Antwoord : Neen. Wij mogen geen enkele Volvo aanvaarden als die meer dan 10 jaar oud is en niet zijn hele levensloop bij ons is onderhouden. Dat de Volvo minutieus met facturen en stempels bij zijn Volvo collega is onderhouden speelt geen rol.

Of ik nog ooit bij een Volvo dealer binnenstap? Nee.

Re: Volvo service, laat maar.....

Geplaatst: 11 jul 2018, 16:27
door texaco
Dat van die attesten wist ik al, 2 jaar geleden heb ik het mijne aangevraagd via mijn dealer, en die zeiden dat ik geluk had, dat ze hun daar in Brussel niet echt meer mee bezig houden voor oldtimers.
Dus, attesten komen via Volvo Car Belux Brussel.

Wat die auto betreft.. Hij staat al bij die dealer, maar hij wil er niks aan doen?
Wel vreemd dat ze die wagen niet willen nazien etc.. Geld is toch geld, wat dan als je een wagen van 12 jaar koopt via 2dehands en dan bij hen wil laten onderhouden en dergelijke?
Vreemde vogel die dealer, daar heb ik geen last mee bij 'de mijne'.

Re: Volvo service, laat maar.....

Geplaatst: 11 jul 2018, 21:45
door Volvodiesel
Mag ook niet klagen van mijn dealer. Kost soms bakken vol geld maar ze leveren goed werk en maken er geen probleem van....

Re: Volvo service, laat maar.....

Geplaatst: 12 jul 2018, 08:23
door DJ_Karinsky
Een raar verhaal dat een dealer geen GVA meer kan afleveren. Dat heb ik nog nooit gehoord. Volgens mij willen sommigen zich gewoon de moeite niet doen daarvoor, zal dat wel zijn en dan wimpelt men de klant af, zo gaat dat tegenwoordig. (of onwetendheid ! ) . Bij mijn dealer wellicht nog geen probleem , zou moeten navragen.
De attesten werden tot voor kort nog opgesteld (getekend) door Volvo Car Gent trouwens (2012-2014 - zou moeten kijken op het mijne). En dat volvo Brussel daar niets mee wil te maken hebben lijkt mij ook niet juist ? (hebben ze daar iets mee te maken ? wss wel) . De orginele GVA werden trouwens allen opgesteld (getekend) door iemand bij Volvo Car Gent in de jaren 80-90.
Dus dat maakt dat je geen GVA meer kan aanvragen via de dealer ? Geloof ik weinig van, als je dat vraagt en nodig hebt zijn ze verplicht dat te doen, desnoods BFOV inschakelen of naar andere dealer gaan. Tijdje terug kostte dat nog 130 euro :-)
Dat onderhoud lijkt mij helemaal bij het haar getrokken !! ???? Daar zou ik indd ook nooit meer binnenstappen dat is duidelijk !
Wat je evt ook kan doen is bij die gaan die vroeger officiële dealer waren maar nu niet meer, zitten er zo 2 in mijn omgeving. Er zijn er nog wel meer :D Die werken nog graag aan de oudere volvo's.
Welk type is het bij u Wurre ? 240-740-940-960-850 of iets anders ?

Re: Volvo service, laat maar.....

Geplaatst: 12 jul 2018, 11:38
door wurre
1) Gelijkvorigheidsattest inderdaad via andere weg verkregen
2) Het gaat om een 850
3) Gelukkig heb ik hier in de eigen buurt zo ook mijn adresjes

Re: Volvo service, laat maar.....

Geplaatst: 12 jul 2018, 13:44
door texaco
Hier in bijlage de mijne, 2 jaar geleden aangevraagd via Volvo dealer Reynaert, heb een goeie €100 betaald.;
(Een paar zaken weg gefoefeld, wil gene proces aan mijn been :P)

Re: Volvo service, laat maar.....

Geplaatst: 13 jul 2018, 09:09
door lucas
Hallo,

Ik wil de Volvodealers de schuld niet geven.
We zijn meer embetante mensen, met onze oude bakken, dan de rest.
We brengen niets op, behalve problemen.

Ze beschikken niet meer over de nodige documentatie, boeken, aanhaalmomenten, volgorde voor de demontage, de jonge gastent hebben nooit een SU of een Stromberg gezien, de oude “garage-ratten” zijn met pension enz…
Het onderhoud/herstelling van onze oldie’s zal voor specialisten zijn.

Re: Volvo service, laat maar.....

Geplaatst: 13 jul 2018, 11:19
door stef25042504
Het is ook altijd handig te weten uit welke omgeving dat je komt.
Bepaalde dealers zijn al gewilliger als andere. En ook wie je van de dealer voor je hebt...
Ik denk niet dat het overal hetzelfde is.

Re: Volvo service, laat maar.....

Geplaatst: 18 jul 2018, 10:31
door DJ_Karinsky
@ Lucas, de dealers enz hebben inderdaad de juiste data en info niet meer, omdat ze ze weggegooid hebben (enfin sommigen) :roll: :( de befaamde groene boeken ... en nu bijna onvindbaar of verloren :(

@ stef : Wurre is van West Vlaanderen ergens dacht ik :)

Re: Volvo service, laat maar.....

Geplaatst: 21 jul 2018, 12:25
door wurre
Even aanvullen :
- woon inderdaad in West-Vlaanderen
- de Volvo dealer die de 850 weigert is NIET in West-Vlaanderen :D

Re: Volvo service, laat maar.....

Geplaatst: 15 aug 2018, 23:56
door duvellover
Ook iets raars meegemaakt me een Volvo dealer...
Ik kocht recent een mooie 440 GLT '92 van eerste (bejaarde) eigenaar. De auto was steeds in onderhoud bij LACOM in Leuven.
Het onderhoudsboekje was helaas niet bij de auto. Ondanks de bescheiden km stand van 109000 wou ik graag weten wanneer de distributieriem is vervangen van dit 26 jaar oude karretje. Wel, je gelooft het of niet maar na 3 (drie) mails naar LACOM kreeg ik dan toch antwoord dat ze dat niet wensten mede te delen omwille van de privacy !? Wat heeft dit in hemelsnaam met privacy te maken? Daarop ben ik persoonlijk mét de auto naar LACOM gereden. Maar nog steeds werd er elke medewerking geweigerd. Is het nu zo moeilijk om even te zegen wanneer die kl...riem is vervangen bij hun?
Besluit: Onderhoud bij een officiële Volvo dealer is absoluut niet nodig. (Althans bij LACOM) hopelijk zijn er nog dealers die daar anders over denken.

Re: Volvo service, laat maar.....

Geplaatst: 16 aug 2018, 11:07
door texaco
Het aspect privacy is inderdaad niet van toepassing, je vraagt niet om een duplicaat van de factuur, enkel om een km-stand en onderhoudsgeschiedenis..
Ik heb die probleemloos verkregen van mijn voormalige V40, ik wist dat hij bij dezelfde dealer als waar ik ga onderhouden is, ik kreeg zonder gezeik kmstanden te horen waarop verschillende zaken vervangen of onderhouden waren.

Ook van onze recent aangeschafte C30, kregen we via een dealer in de Walen netjes een emailtje met kmstanden en datums waarop er gewoon onderhoud gepleegd is.