Op zondag 26 juni vindt een bijzondere Kristoffelwijding plaats. Normaal gesproken zou op de laatste zondag van juni 2020 de 90-ste “Zegening der voertuigen” plaatsvinden maar wegens het Corona virus is toen alles uitgesteld. De tijd is nu rijp om deze speciale viering alsnog door te laten gaan.

Voor wie de Kristoffelwijding in Bocholt nog niet kent, hierbij wat geschiedenis: Telkens op de laatste zondag van juni worden er ongeveer een duizend driehonderd voertuigen gewijd en dit reeds vanaf 1931. Het begon met 164 auto’s en 135 motoren en het aantal deelnemers groeide met de jaren. De Kristoffelwijding is een moment om stil te staan over je eigen weggedrag. Hoe ziet ons programma eruit:

Er is het traditioneel ontbijt in het Parochiehuis vanaf 9u30. Onze wagens verzamelen op het Kerkplein. Naast onze oldtimers zullen er een aantal vooroorlogse oldtimers van diverse merken opgesteld worden om meer luister te geven aan deze bijzondere dag. Wie wil kan de H.-mis bijwonen om 10u00. Dadelijk na de mis start dan de wijding onder het goedkeurend oog van de 4 meter hoge Kristoffelreus uit Roermond geflankeerd door zijn dragers en kleurrijk gevolg. Voetgangers, fietsers en ander licht verkeer openen de stoet. Daarachter volgen de oldtimers en wijzelf. Via een korte rit rijden wij naar onze parking in de buurt van de kerk waarna wij de rest van de wijding van nabij kunnen volgen. Meer dan 1.300 voertuigen passeren de zegenstal voor hun wijding. Brouwerij Martens zal op deze dag ook e.e.a. organiseren maar verdere details zijn ons tot op heden niet gekend.

Omstreeks 12u30, na de wijding, is het tijd voor wat eten. Bij onze feestzaal in het Biotechnicum zal een frietwagen klaar staan om u te bedienen met lekkere verse frieten en een ruime keuze bijhorende snacks, je kan er 2 uur onbeperkt aanschuiven tot je honger over is! Uiteraard is er drank verkrijgbaar voor eigen rekening.

Na het eten starten wij in kleine groepen van +/- 20 personen aan de begeleide rondleidingen in het gekende brouwerijmuseum en de parochiekerk met het torenverplaatsingsmuseum. Na de rondleiding heeft u nog recht op een gratis consumptie in onze feestzaal.

Wij sluiten omstreeks 16u00 af met een lekker stuk Limburgse vlaai en een tas koffie of thee. Andere dranken zijn te verkrijgen voor eigen rekening.

Voor al dat moois dienen wij een bijdrage van €36,00/pp te vragen. Dankzij de gulle steun van VCCB kunnen wij dat bedrag voor VCCB clubleden echter minderen tot €18,00/pp. Een dikke merci aan VCCB voor hun bijdrage!

Vooraf inschrijven is verplicht en gezien het karakter van deze wijding vragen wij om zoveel mogelijk met onze oldtimers te komen. Er zal ook slechts een beperkt aantal wagens worden toegelaten om alles in goede banen te kunnen leiden. Datum van betaling van uw deelname bepaalt wie er mee mag en ... vol is vol!!

Om in te schrijven volgende gegevens bezorgen aan Ivo Jennes uiterlijk 15 juni 2022:

  • Naam
  • Adres, postcode, gemeente
  • Type wagen + nummerplaat
  • Lidnummer en clubnaam
  • aantal personen aan €18/pp + totale bedrag

Dit bedrag dient gestort op rekening nr. BE48 0013 0672 8527 op naam van VCCB of via het buitenland op rek IBAN BE48 0013 0672 8527, BIC : GEBABEBB met vermelding van “Kristoffel 2022, uw lidnummer, naam en aantal personen. Pas na betaling wordt uw inschrijving aanvaard; eenmaal het totaal van toegelaten voertuigen is bereikt, sluiten wij de inschrijving!

Datum: 
zondag, 26 juni, 2022
Plaats: 
Bocholt