Op zondag 30 juni a.s. vindt weer de Kristoffelwijding plaats. Het wordt een speciale uitvoering: in 1990 hebben wij onze eerste Kristoffelrit georganiseerd en nu in 2024 zijn we aan onze 35ste editie toe! Tijdens de corona-jaren zijn we beperkt geweest tot een mini-versie maar gewijd is er wel!

Voor wie er nog nooit van gehoord heeft hierbij een beetje geschiedenis: Telkens op de laatste zondag van juni worden er een duizend vierhonderd voertuigen gewijd en dit reeds vanaf 1931. De  Kristoffelwijding is een moment om stil te staan bij ons rijgedrag en daardoor bij te dragen aan een veiliger en vriendelijker verkeer.

Hoe ziet ons programma eruit: aanmelden kan vanaf 9.30 uur in de Parochiezaal aan het kerkplein van Bocholt-Centrum. Het traditioneel ontbijt met koffie/thee en 2 belegde broodjes is ook dit jaar weer facultatief, dit kan je aanduiden op het inschrijvingsformulier.

Uiterlijk om 10.15 uur dien je zeker aangemeld te zijn in de zaal, het verkeer naar het centrum wordt dan afgesloten en wordt het plein moeilijk bereikbaar! Wie wil kan de H. mis om 10.00 uur bijwonen. Dadelijk na de mis start de wijding: voetgangers, fietsers en licht verkeer openen de bonte stoet, na de motoren zijn wij aan de beurt. Nadat wij de zegenstal gepasseerd zijn vervolgen wij onze tocht naar Genk (+/- 30 km).

Wij gaan een bezoek brengen aan “Labiomista”. LABIOMISTA is het levenswerk van kunstenaar Koen Vanmechelen, een ‘evoluerend kunstwerk over de mix van het leven’ in samenwerking met de stad Genk. Bij aankomst kunnen wij onze wagens veilig parkeren op het terrein van Nomadland zelf. Hier staat een uitgebreide brunch klaar: Engels ontbijt met spek en eieren, diverse soorten brood met beleg, soep en een nagerechtje; koffie/thee/water is inbegrepen. Andere dranken dien je wel apart af te rekenen. Na de brunch kun je een wandeling maken in de naastliggende volkstuintjes en het voedselbos en eventueel een praatje slaan met de trotse eigenaars van de tuintjes.

Omstreeks 14.00 uur gaan wij dan in kleine groepen en onder deskundige begeleiding van een gids Labiomista bezoeken. We nemen hier ruim de tijd voor want er is veel te zien, eigenlijk te veel om op te noemen. Je kan altijd al eens op de site van Labiomista kijken wat je te wachten staat mocht je nieuwsgierigheid gewekt zijn.

Er is ook randanimatie voorzien op Nomadland, wait and see!

Traditioneel sluiten wij de dag af met Limburgse vlaai en koffie/thee omstreeks 16.00 uur. Deze worden u aangeboden door Transportbedrijf Leon Heynickx en verzekeringen Certass, waarvoor onze oprechte dank.

Vanuit Genk ben je dan snel via de autosnelwegen op weg naar huis.

De prijs bedraagt:

  • volwassene: 23,00 €/pp, supplement ontbijt à 10,00 €/pp
  • kind -12 jaar: 8,00 €/pp, supplement ontbijt à 7,00 €/pp (1 broodje)
  • kind -18 jaar: 15,00 €/pp, supplement ontbijt à 10,00 €/pp (2 broodjes)

Vooraf inschrijven is verplicht en gezien het karakter van de wijding vragen wij jullie om zoveel mogelijk met oldtimers te komen. Om de bezoeken te kunnen regelen dringen wij aan op een tijdige inschrijving, de datum ervan bepaalt wie er nog mee kan want vol is vol. Uiterste datum van inschrijving is 15 juni 2024, later inschrijven is niet meer mogelijk!!  Dit kan bij Ivo Jennes.

Datum: 
zondag, 30 juni, 2024
Plaats: 
Bocholt